Logo overview of Techleap Rise batch 2 companies

Dyecoo, Excess Materials Exchange, Felyx, Hello Energy, Hyperloop, Lightyear, Overstory, Physee, Sensorfact, Solarge en Sympower zijn geselecteerd voor de tweede batch van het Techleap.nl Rise Program. Met dit ambitieuze programma zetten Techleap.nl en topondernemers als Jitse Groen (Takeaway) Pieter van der Does (Adyen), Ali Niknam (bunq), Steven Schuurman (Elastic), Chris Hall (Bynder), Michiel Muller (Picnic) en Gillian Tans (Booking.com) zich in om de meest veelbelovende scale-ups van Nederland sneller internationaal te laten groeien.

De elf geselecteerde startups zijn stuk voor uitblinkers die zich ieder op hun eigen manier hard maken voor het afvlakken van de klimaatcurve. Voor dit thema is gekozen omdat de huidige crisis bedrijven, landen en instellingen kansen biedt om te investeren in een duurzamere en groenere toekomst. Daarnaast kent Nederland veel veelbelovende duurzame techbedrijven. Juist omdat volgens Techleap nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen nodig zijn om de opwarming van de aarde tegen te gaan, is het cruciaal dat deze bedrijven de ruimte en de middelen krijgen om maximaal te kunnen bouwen aan een nieuwe duurzame toekomst.

Ambitie

Het Techleap Rise Programme speelt daarbij een cruciale rol. Tijdens het programma worden de founders van de elf geselecteerde scale-ups aangespoord om van elkaar te leren over de uitdagingen van het opschalen van een bedrijf. Zij krijgen daarbij ondersteuning en feedback van Nederlandse topondernemers die hun eigen inzichten en geleerde lessen delen met de nieuwe lichting veelbelovende scale-ups. Ook zet het programma de scale-ups (inter-)nationaal op de kaart bij corporates, investeerders en media. De inzichten uit het programma worden ook gedeeld om het tech-ecosysteem in Nederland verder te verbeteren en knelpunten en oplossingen te definiëren voor de groei-uitdagingen van scale-ups.

Tjarda Voorneman, Directeur Techleap Rise Programme: “We zijn erg enthousiast om aan de slag te gaan met deze nieuwe lichting bedrijven voor het Techeap.nl Rise Program. We kunnen niet wachten om te helpen hun groei te versnellen door hen samen te brengen om inzichten te delen en te leren van enkele van ‘s werelds meest vooraanstaande Nederlandse ondernemers.”

Quinten Selhorst, CEO Felyx Sharing BV: “We hebben ons aangemeld voor het Rise Programma omdat we geloven dat het één van de beste manieren is om te leren over snelle groei. Het feit dat we zijn geselecteerd, is voor zowel onszelf als voor onze externe stakeholders een enorme bevestiging dat we worden gezien als een van de meest veelbelovende scale-ups in Nederland.”

Lees hier meer over de geselecteerde scale-ups en het programma.

Over het Techleap Rise Programme

Het Techleap Rise Programme is een initiatief van Techleap om de meest veelbelovende scale-ups van Nederland te empoweren door peer-learning. Het intensieve programma heeft als doel om de opkomst en ontwikkeling van wereldkampioenen in de technologiesector te ondersteunen, minder afhankelijk te worden van technologische oplossingen uit andere landen en een klimaat te creëren waarin twee unicorns per jaar kunnen ‘opstijgen’. In 2023 wil Techleap.nl Rise 250 veelbelovende scale-ups hebben ondersteund. De scale-ups die meededen aan de eerste batch, waren: Easee, Floryn, LTO Network, Mapiq, Nico.Lab, Online Payment Platform, Polarsteps, Quicargo, Starred en Wizenoze.

© techleap All Rights Reserved