Nu de uitbraak van het coronavirus zijn tol blijft eisen in de hele wereld, werken healthtech-startups de klok rond om met hun innovatieve oplossingen het verschil te maken voor zorgverleners én patiënt. Vanaf vandaag krijgen acht van deze Nederlandse techhelden daarbij hulp van Techleap.nl en experts. In het eenmalige COVID-19 programma worden ze klaargestoomd om hun oplossing snel op te schalen en beschikbaar te maken voor die mensen die deze nu nodig hebben.

De geselecteerde Nederlandse startups bieden direct een bijdrage aan oplossingen om de impact van COVID-19 te helpen verminderen en bieden cruciale ondersteuning aan degenen die zich inzetten voor de bestrijding ervan. Ze zijn actief in de gebieden: diagnose, patiëntenzorg,levering van apparatuur en infectiebestrijding. De geselecteerde startups zijn: AirBliss+, Caro Health, Games for Health, Happitech, Pulmo Tech, Synappz Digital Healthcare, UV Smart en VFA Technology. Ze leveren producten en oplossingen als het desinfecteren van bijvoorbeeld maskers door UV-licht, thuismonitoring van hartslag om voortijdig corona te detecteren, maar ook een digitaal dagboek om patiënt en familie op de hoogte te houden ter voorkoming van het post intensive care syndrome.

Het vandaag gelanceerde programma biedt drie online sessies aan de betrokken bedrijven. De drie online sessies en uitgebreide intakes zijn er vooral om de grootste obstakels in het schalen van de startups te leren kennen. Samen met het Techleap-team en de experts gaan we deze zoveel mogelijk weg proberen te nemen.

Nils Beers, CEO Techleap, “In deze crisistijd wil Techleap.nl startups in nood en startups die met hun oplossingen helpen COVID-19 bestrijden, empoweren. Met dit programma willen we de levering van medische oplossingen versnellen naar waar ze het meest nodig zijn.”

© techleap All Rights Reserved