In de huidige COVID-19-crisis is Nederland in toenemende mate afhankelijk van digitale en technologische oplossingen van startups en scale-ups. Het is daarom belangrijker dan ooit dat we de techbedrijven die ons helpen te overleven en de COVID-19 pandemie te bestrijden, een podium geven. Daarom lanceert Techleap vandaag het overzicht van de 155 Nederlandse startups techhelden die COVID-19 bestrijden.

Van startups en scale-ups in de gezondheidszorg en bedrijfscontinuïteit tot onderwijs en lifestyle, er zijn zoveel techbedrijven die helpen om corona in Nederland te bestrijden, dat het moeilijk is om ze allemaal bij te houden. Met de toplijst Dutch Tech Heroes fighting COVID-19 wil Techleap.nl een beeld geven van wat Nederlandse startups en scale-ups in deze crisis te bieden heeft.

De 155 geïdentificeerde startups bestrijden COVID-19 op het gebied van gezondheid, onderwijs, arbeidsbemiddeling, bedrijfssoftware, media en voeding. Samen haalden ze een totale financiering van 671 miljoen euro op en bieden ze werk aan in totaal zo’n 6.228 medewerkers. 21 Procent heeft minstens één vrouwelijke oprichter.

Nils Beers, CEO Techleap, “In deze tijd van crisis wil Techleap.nl startups in nood en startups die COVID-19 helpen bestrijden met hun oplossingen, ‘empoweren’. Met dit overzicht zetten we de spotlight op de startups en scale-ups die met hun diensten en producten bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus en hopen we hun groei te versnellen.”

Techleap zal de lijst blijven updaten, zodat het ecosysteem en het Nederlandse publiek op de hoogte blijven van de nieuwste tech-initiatieven in de strijd tegen COVID-19. Startups en scale-ups die toegevoegd willen worden aan de lijst kunnen zich hier aanmelden.

© techleap All Rights Reserved