BOTS, ChannelEngine, Convious, Crisp, Meetingselect, Media Distillery, Social Database, Swipeguide, Plotwise en Wonderflow zijn door een jury onder leiding van Special Envoy van Techleap, Constantijn van Oranje, geselecteerd voor de derde batch van het Techleap Rise Programme. Met dit ambitieuze programma zetten Techleap en topondernemers als Pieter van der Does (Adyen), Derek Roos (Mendix) Ali Niknam (bunq), Steven Schuurman (Elastic), Chris Hall (Bynder), Michiel Muller (Picnic) en Corinne Vigreux (TomTom/Codam) zich in om de meest veelbelovende scale-ups van Nederland sneller internationaal te laten groeien.

Scaleups

Tijdens het programma worden de founders van de tien geselecteerde scale-ups aangespoord om van elkaar te leren over de uitdagingen van het opschalen van een bedrijf. Zij krijgen daarbij ondersteuning en feedback van Nederlandse topondernemers die hun eigen inzichten en geleerde lessen delen met de nieuwe lichting veelbelovende scale-ups. De inzichten uit het programma worden ook gedeeld om het tech-ecosysteem in Nederland verder te verbeteren en knelpunten en oplossingen te definiëren voor de groei-uitdagingen van scale-ups. Op deze manier speelt Techleap Rise een belangrijke rol in de ambitie van de Nederlandse overheid om van Nederland het beste ecosysteem van Europa te maken. Als onderdeel van het programma worden de ondernemers door Techleap ook internationaal op de kaart gezet bij overheden, corporates, investeerders en media.

Criteria

De criteria om mee te doen, zijn streng: een scale-up komt in aanmerking voor het programma als ze aan tenminste twee van de volgende criteria voldoen: op dit moment wordt €10M+ opgehaald in een financieringsronde of ze zijn dit bedrag aan het voorbereiden om op te halen met hun volgende ronde (die waarschijnlijk al eerder voor €2–5M is gefinancierd); een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljoen euro; meer dan 20 FTE in dienst; minimaal 100% groei op jaarbasis en een duidelijk begrip van het product/dienst en de markt die ze bedienen. De deelnemers aan deze batch hebben gemiddeld 35–40 mensen in dienst en 170 procent omzetgroei in 2019.

Ambitie

Tjarda Voorneman, Directeur Techleap Rise Programme: “We zijn erg enthousiast om aan de slag te gaan met deze nieuwe lichting bedrijven voor het Techeap Rise Programme. We kunnen niet wachten om te helpen hun groei te versnellen door hen samen te brengen om inzichten te delen en te leren van enkele van ‘s werelds meest vooraanstaande Nederlandse ondernemers.”

Over Techleap Rise Programme

Het Techleap Rise Programme is een initiatief van Techleap.nl om de meest veelbelovende scale-ups van Nederland te empoweren door peer-learning. Het intensieve programma heeft als doel om de opkomst en ontwikkeling van wereldkampioenen in de technologiesector te ondersteunen, minder afhankelijk te worden van technologische oplossingen uit andere landen en een klimaat te creëren waarin twee unicorns per jaar kunnen ‘opstijgen’. In 2023 wil het Techleap Rise Programma 250 veelbelovende scale-ups hebben ondersteund.

© techleap All Rights Reserved